Taal- en schrijftraining

Workshop schrijven

Het wordt toch niks, niemand zit op mijn tekst te wachten, ik kan het niet, hoe zit het ook al weer met d’s en t’s, morgen zal het wel beter gaan, dit is niet echt origineel… Als ik het rijtje ‘schrijfkillers’ oplees, zijn er altijd wel deelnemers die er veel van herkennen. En uiteindelijk gaan ze allemaal enthousiast schrijven.

De kunst is om je hoofd leeg te maken, een rustige plek te vinden, inspiratie te krijgen en ‘gewoon’ te beginnen. In mijn schrijfworkshops breng ik je op gang.

Beter schrijven

Niet alles dat je op papier zet of aan de tekstverwerker toevertrouwt is direct publiceerbaar. Bij het schrijven van een goede tekst komt meer kijken. Ik leer je om te gaan met praktische hulpmiddelen. Zo helpt het ccc-model je om bewust na te denken over het doel van je tekst. En de d’s en t’s blijken ineens minder lastig als je de ‘xtc-koffieshop’ kent.

Training op maat

Ik gaf een vanwege de locatie memorabele schrijftraining in een strandtent. Voor de combinatie van improvisatietheater en schrijftraining was het strand ideaal. Er ontstond een zeer creatief proces. Maar ook mijn eigen trainingslocatie is prettig en dat geldt voor veel locaties in het land.

Ik bied trainingen aan volgens een vast programma en op maat. Ook een mogelijkheid: teksten insturen die ik van commentaar voorzie.

Een greep uit mijn projecten

  • Een medewerker kan volgens haar leidinggevende wel wat schrijftips gebruiken. We oefenen een paar keer
  • Raadsleden vinden de stukken die ze krijgen van sterk wisselende kwaliteit. Ik geef elke week aan drie medewerkers feedback
  • Medewerkers doen een interne cursus om teksten leesbaarder en effectiever te maken
  • Bij een reorganisatie wordt een communicatieafdeling gehalveerd. De medewerkers moeten zelf persberichten gaan schrijven
  • Een groep zzp’ers wil beter gaan bloggen. Ze hebben een vrolijke workshop.

Beter en prettiger leren schrijven?

Neem contact op: info@pronk.net of 06-51 358 658.