Dagvoorzitter

Opdrachtgevers zijn blij als ze me inschakelen als onafhankelijk voorzitter van bijeenkomsten. Zeker als het over ‘spannende’ onderwerpen gaat. Anders dan bijvoorbeeld de ambtenaar die z’n hele ziel en zaligheid in een rapport heeft gestopt, heb ik geen belangen. Ik hoef me dus aan de ene kant niet te verdedigen voor beleid en word aan de andere kant niet direct ‘getroffen’ door maatregelen. Daardoor sta ik open in het gesprek.

Mijn doel is dat bijeenkomsten zinnig zijn en in een prettige sfeer verlopen. Er is ruimte voor emoties, maar we blijven gericht op de inhoud. Deelnemers gaan op z’n minst met begrip en liefst met een goed resultaat naar huis.

Een aantal van de bijeenkomsten die ik leidde

  • Een gebied wordt nieuw ontwikkeld. Spannend voor potentiële nieuwe bewoners én de huidige omwonenden;
  • Een gemeente wil fietsparkeerplekken aanleggen. Bewoners willen ze best, maar niet bij ze voor de deur.
  • Speeltuinverenigingen worden geconfronteerd met grote bezuinigingen. Ze organiseren een discussiebijeenkomst met gemeenteraadsleden en de wethouder, om hun standpunt toe te lichten en te pleiten voor een soepeler houding.
  • Na de gemeentelijke herindeling heeft een gemeente gewerkt aan overkoepelende plannen, zoals de structuurvisie en een verkeers- en vervoerplan. Tijdens een serie informatiebijeenkomsten kunnen inwoners meepraten.
  • Er wordt in een dorp al jaren gesproken over te hard rijden. Een deel van de bewoners wil drempels, anderen niet. En waar moeten die dingen komen? We bespreken het tijdens straatgesprekken: dan zie je direct waar ze komen.
  • Bezoekers van een coffeeshop zorgen voor nachtelijke overlast. Een gesprek met eigenaren, bewoners en gemeente.
  • Een beroepsvereniging wil de reglementen drastisch aanpassen. De leden zijn zeer verdeeld in hun opvattingen.

Kan ik u helpen?

Overweeg je een bijeenkomst te gaan houden? Ik denk graag mee over een effectieve inhoud en vorm. En natuurlijk treed ik graag op als dagvoorzitter of discussieleider. Neem contact op, dan praten we erover: info@pronk.net of 06-51 358 658.