Communicatieadvies

Je wilt het maximale rendement uit je communicatiebudget halen. Een heldere analyse van je communicatiedoel en de doelgroep is een uitstekend begin. Een communicatieplan zet de zaken op een rij. Ik houd dat graag lekker praktisch, gericht op uitvoering. Vaak volstaat een a4-tje.

Als je informatie wilt overbrengen, is een logische vraag wat het beste werkt. Een flyer, een informatiebijeenkomst, een verfkwast aan de voordeur, een boek met verhalen over een wijk, een opvallend markeringspunt dat tijdelijk in een gebied staat, een prikkelend filmpje, een aantrekkelijke markt. De mogelijkheden zijn onbeperkt. Alle reden voor een gedegen aanpak.

Voorbeelden van communicatie-uitdagingen

  • Bewoners in een wijk hebben grote argwaan tegenover de gemeente, woningcorporaties en andere instanties. Hoe sla je een brug?
  • Het collectieve verlichtingssysteem in een woonwijk is ‘op’. Bewoners zullen zelf buitenverlichting moeten gaan aanbrengen;
  • De bereikbaarheid van een stad is afhankelijk van vele factoren. Een film toont de samenhang tussen alle projecten;
  • Een gemeente wil de verlichting in het buitengebied verminderen. Hoe krijg je draagvlak bij bewoners;
  • Bewoners staan wantrouwend tegenover de gemeente en andere instanties. Hoe wordt het een wijk waar bewoners trots op zijn?;
  • Woningen zijn slecht ge├»soleerd. Bewoners ontberen comfort en stoken zich arm. Maar investeren in verbetering blijkt een drempel.

Sparren?

Ik help je graag verder met je communicatievragen. Neem vrijblijvend contact op. info@pronk.net of 06 51 358 658